Ana Maria Ciobanu

Ana Ciobanu

Psiholog

Numele meu este Ana-Maria Ciobanu și sunt psiholog clinician, psihoterapeut experențialist, analist comportamental și profiler.

Am devenit psiholog in 2014,la 31 ani, o alegere la maturitate, asumata, dupa ce am avut anterior o cariera in domeniul juridic.

In anul 2011, studenta fiind am participat la Conferinta Internationala de Psihologie Transpersonala unde m-am inscris la cat mai multe workshop-uri pentru a cunoaste abordari diferite ale practicienilor in psihologie. Aici am ales ramura experentiala, si m-am inscris in programul de dezvoltare al Asociatiei de Psihoterapie Experentiala si Hipnoterapie, in ianuarie 2012 (APEH). Formarea mea profesionala este continua, fie in cadru formal ca membru in Institutul SPER din 2013, fie prin participarea la numeroase sedinte de formare conduse de formatori de renume dar si printr-un proces personal permanent de invatare: din carti, experiente proprii, de la clienti, si in special de la copii.

Începând cu anul 2013, am creat programe de educație nonformală, ateliere de dezvoltare personală si autocunoaștere, școala de vară pentru copii, adolescenți și tineri. Colaborez cu instituții de învățământ din Roman și din Iași dar și cu ONG-uri, dezvoltând proiecte care vizează psihoeducația copiilor, adolescenților și a părinților.

Din anul 2016 colaborez cu Radio Iași,unde ma puteti auzi in fiecare sambata de la 11.30 la emisiunea “Wk-end cu prietenii”. Din 2017 colaborez si cu CNS TV din orașul Roman si televiziuni din Iasi, participand la multiple emisiuni , am vorbit despre rolul si necesitatea psihologului in societatea noastra, dar si despre cum putem trai mai asumat si depasi diverse momente din vietile noastre.
Cazurile si situatiile cu care ma intalnesc frecvent in meseria mea, m-au facut sa cred ca este necesar sa colaboram mai multi specialisti din domeniul psihologiei, juridic , asistentei sociale pentru a intelege ce reprezinta interesul superior al copilului si ce este necesar sa facem ca acest principiu sa fie cu adevarat respectat si pus in aplicare in viata reala. Cetatenii alaturi de care traim au nevoie sa inteleaga, prin educatia facuta de specialisti , ca este foarte important si eficient sa prevenim decat sa tratam , sa avem legislatie care sa guverneze drepturile copiilor de astazi care vor reflecta societatea de maine.

Email: anamariaciobanu@jfm-ro.org

https://www.psihologanamariaciobanu.com

https://www.facebook.com/psihologciobanuanamaria