Ilinca Frateanu

Ilinca Frateanu

Avocat

Sunt Avocat în Baroul Iași din anul 2003 și Ofițer de Protecția Datelor din anul 2018. Ca specialist, am urmărit o dezvoltare continuă, acumularea de cunoștințe aprofundate și experiență în domeniul juridic, considerând că un avocat este un ghid al clientului în lumea legislației și a dreptului. În practica profesiei, atât în sfera de consultanță pentru clienți, cât și în cadrul soluționării litigiilor în fața instanțelor de judecată, am urmărit eficientizarea prin implicarea activă în soluționarea problemelor.

Ca urmare a implicării active în spețele de dreptul familiei, am dobândit o vastă experiență în vederea identificării rapide a soluțiilor care să aducă un real beneficiu părților, urmărind întotdeauna protejarea minorilor implicați.

În activitatea de Ofițer de Protecția Datelor cu caracter personal am conștientizat cât de important este pentru cei implicați să fie informați cu privire la situațiile când au acces la informații și servicii, când pot refuza furnizarea unor date, cum se pot proteja de prelucrările nelegale de date, oferind consiliere și îndrumare clienților într-un domeniu relativ nou și unde sunt multe aspecte neclare pentru persoanele vizate.

Am considerat dintotdeauna că a ajuta semenii prin cunoștințele dobândite în ariile de expertiză în care profesez este un aspect care mă întregește ca profesionist și ca om. Multiplele probleme sesizate în practica profesiei m-au determinat să ader la un grup de profesioniști motivați, care își doresc să contribuie la schimbare – o schimbare reală în domeniul dreptului familiei, al drepturilor minorilor, cu rezultate concrete pe termen lung în ceea ce privește familiile transnaționale.

Limbi străine vorbite : engleza – nivel proficiency; franceza – nivel mediu.

avocatilincafrateanu@gmail.com