Miruna Cajveneanu

Miruna Cajvaneanu

Expert Comunicare și Relații Publice

Fondator RoZoom Press

Sunt jurnalist, blogger, expert comunicare,  cu o activitate de peste 15 ani în Italia. Am urmat cursurile Facultății de Științe Politice din București și am absolvit Facultatea de Științe Politice la Universitatea “La Sapienza” din Roma, cu specializarea “Relații Internaționale”.

Corespondent Hotnews.ro la Roma (din 2007), abordez tematici sociale ca blogger Huffington Post, Roma Today.

În 2020 am fondat platforma RoZoom Press împreună cu colegi ziariști din patru țări europene, cu focus pe românii din diaspora.

Colaborez cu Institutul de cercetare IDOS (Italia)  la redactarea de studii cu privire la comunitatea de români din Peninsulă și despre imaginea românilor în presa italiană.  Din 2012 sunt președinta Asociației Europaeus cu sediul la Roma, care se ocupă de promovarea drepturilor cetățenilor români, în special dreptul de vot.

Am hotărât să mă implic în Asociația “Justiție pentru Minori” pentru că sunt convinsă că există nevoia de a îmbunătăți cadrul legislativ și nu numai,  la nivel național și european, cu privire la o temă de o importanță majoră, cu un impact social puternic: drepturile minorilor din familii transnaționale.

Vorbesc italiană, franceză, engleză.

Email: press@jfm-ro.org

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/mirunacaj